Folders met zigzagvouw-kruisvouw drukken

Zoals de kruisvouw-zigzagvouw, maar dan helemaal anders, namelijk andersom. Bij de zigzagvouw-kruisvouw vouwt u eerst twee keer verticaal in tegengestelde richting en daarna één keer horizontaal. Uiteindelijk biedt ook de zigzag-kruisvouw veel ruimte op 12 pagina's...

Serviceopties
Verzending
0
Adres 1.
Adres 2.
Adres 3.
Adres 4.
Adres 5.
Adres 6.
Adres 7.
Adres 8.

Factsheet (PDF, 100 KB)
Template (ZIP, 3 MB)

Het totale gewicht is ca. 17,0 kg.

De bestelling wordt uiterlijk op donderdag 4 april verzonden indien vandaag voor 12 uur 's middags besteld.

Onze offerte voor u:

Prijs excl. btw136,10 EUR
plus btw (21%)28,58 EUR
Prijs incl. btw164,68 EUR

incl. verzending

Voor slechts 13,87 EUR extra ontvangt u 1250 in plaats van 1000 exemplaren.

Prijs wordt berekend

Aanbieding geldig bij bestellingen tot:
05-04-2024
De verdeling van de oplage over de afzonderlijke adressen is nog niet volledig

Hij valt graag op, maar wordt niet vaak gezien: de zigzagvouw-kruisvouw.

Zigzagvouw-kruisvouw

Alle goede dingen zijn ... 13. In ieder geval bij de folders van printworld.com. Ze zijn verkrijgbaar in 13 verschillende soorten! Een daarvan is de zigzagvouw-kruisvouw, die wij u nu willen voorstellen. Hij is eigenlijk de tweelingbroer van de kruisvouw-zigzagvouw. Op het eerste gezicht lijken ze bedrieglijk veel op elkaar. Om de verschillen te kunnen zien, moet u echt nog een keer kijken.

De poëzie van het vouwen: Een zigzagvouw-kruisvouw ontstaat.

Verwerkingstechnisch beweegt de zigzagvouw-kruisvouw zich van verticaal naar horizontaal. Het open formaat wordt tweemaal verticaal gevouwen, zodat er een tussenproduct van zes pagina's ontstaat. In de tweede stap volgt dan de horizontale vouw. Uiteindelijk wordt de zigzagvouw-kruisvouwfolder voltooid met 12 pagina's. Geluid aan en play.

De zigzagvouw-kruisvouw uitgelicht.

Hoe groot? – Formaten
De formaten, waarin u de zigzagvouw-kruisvouw bij uw online drukkerij printworld.com kunt bestellen, kunnen op twee handen worden geteld. Vanaf de linkerduim zijn dat … A6 (105 x 148 mm), A5 (148 x 210 mm), A4 (210 x 297 mm), 105 x 105 mm, 120 x 120 mm; Let op, we gaan nu naar de rechterhand ... … 148 x 148 mm, 210 x 210 mm, 100 x 210 mm, 105 x 210 mm, 120 x 180 mm … en klaar is Kees.

Waarop? – Materialen
Bij de papiersoorten waaruit u kunt kiezen, heeft de zigzagvouw-kruisvouw er zelfs nog eentje meer, daar bieden wij u namelijk elf opties aan. Als u eenmaal de belangrijkste keuze tussen offset- en mc-papier heeft gemaakt, moet er nog gekozen worden voor het juiste gramsgewicht. Dunner of dikker, mat of glanzend: u kiest, wij drukken. Hier nogmaals een overzicht van het papier:

  • Offsetpapier: 80 grams, 90 grams, 120 grams
  • Mc-papier: 90 grams, 115 grams, 135 grams, 170 grams, zowel mat of glanzend

Folder-miniserie “Verhalen over de vouw: Hoofdstuk 5 – Vouwproducten en waar ze worden gebruikt.

Nu wij u al een heleboel over en omtrent de vouw hebben verteld, stellen wij in dit hoofdstuk van onze miniserie de vraag: Welke producten worden eigenlijk gevouwen en waarvoor worden ze gebruikt? Het antwoord ligt voor de vouw... pardon, voor de hand.

In principe wordt alles wat meer dan twee pagina's heeft, gezien als een vouwproduct. Dan denkt men natuurlijk allereerst aan folders. Maar ook gevouwen visitekaartjes en vouwbare posters horen in deze categorie. En zelfs brochures, ongeacht of ze met nietjes of met lijm worden gemaakt, beginnen hun leven als vouwproduct. Voordat de pagina's aan elkaar worden geniet of gelijmd, worden ze namelijk minimaal een keer gevouwen.

En tot slot nog de vraag: waarom 13 vouwwijzen? Is eentje niet voldoende?

Deze opmerking kunt u rustig in de rubriek ‘Retorische vragen’ onderbrengen. Anders en opvallend is het motto. Juist om een product aan de man te brengen. En dat is precies wat folders willen, ongeacht of het gaat om een evenementenprogramma, menukaart, toeristische informatie of wat dan ook. Hoe kan men zich onderscheiden, als iedereen hetzelfde maakt.

Daarnaast is er ook nog de praktische kant: Informatie kan worden beperkt tot de kern maar kan ook uitbundig, bloemrijk en opzwepend worden gepresenteerd om de lezer annex toeschouwer in woord en beeld, met woordspelingen en metaforen, kleurrijke beelden en mooie lay-outs voor zich te winnen.

Kortom: voor de een zijn vier pagina's genoeg, terwijl de ander amper genoeg heeft aan twaalf.

De benodigde ruimte is natuurlijk ook afhankelijk van de toepassing van de folder. De vraag is “Welke vormgeving heeft mijn folder nodig?” U zult zien dat de verschillende vouwwijzen hun functie hebben. De wikkelvouw is de meestgebruikte vouwwijze voor menukaarten, evenementenprogamma's en dergelijke. Onder het motto “overzicht ondanks lengte” kunnen producten en prijslijsten echter net zo goed in de leporellovariant worden gepresenteerd. Voor informatiebrochures voor toeristen, die vaak stadsplattegronden of wandelkaarten bevatten, is de kruisvouw met zijn vele variaties de juiste keus: hij moet zo worden gevouwen, dat hij ook in de jaszak past. Bij eyecatchers als de altaar- en kikkervouw bevindt het belangrijkste zich in het midden, perfect voor folders waarbij het beeldmateriaal in het midden wordt gezet en de begeleidende teksten langs de randen komen te staan.

Zo heeft bijna iedere folder zijn natuurlijke toepassing, al is dat natuurlijk geen wet van Meden en Perzen. Want ook wie wel eens een andere weg inslaat, alle wegen leiden naar Rome. Dus kies gerust eens de kikkervouw in plaats van de wikkelvouw, of de trappenvouw in plaats van de zigzagvouw, dat maakt ze opvallend zodat ze nog sneller en beter hun gewenste resultaat bereiken. Probeer eens wat, test het uit en vind zo de juiste folder voor iedere gelegenheid. Wij zijn benieuwd.

Enkele woorden over drukbestanden: Waarop moet worden gelet bij het samenstellen van een folder met zigzagvouw-kruisvouw?

Ook hier brengen wij hem weer bij u onder de aandacht: ons factsheet voor uw product. Het bevat de belangrijkste informatie voor het op de juiste manier opmaken van een bestand en beantwoordt ook vragen, die bij u misschien helemaal nog niet naar boven zijn gekomen. Of het nu gaat om het uiteindelijke formaat, paginastand of afloop, de kleine richtlijn voor het aanleveren van drukbestanden is onze assistent voor u, voor zowel de grote lijnen als de finesses. Het staat altijd rechts naast de productcalculator.

Andere familieleden van de folders.

Eerlijk is eerlijk: wij weten eigenlijk niet meer, hoe wij u op vlotte wijze er nog op kunnen wijzen, dat er bij printworld.com nog twaalf andere folders zijn, die erop wachten om door u ontdekt en besteld te worden. Daarom geven wij u nu zonder omhaal een blik op de rest van de familie:

  • Eenvoudig, klassiek en populair – de enkele vouw
  • Wikkel er bij uw klant geen doekjes om... met de wikkelvouw
  • Ook Leporello van Mozart werd erdoor geïnspireerd: de zigzagvouw
  • Dubbele parallelvouw: omdat dubbel steviger is
  • Altaarvouw: vleugel/venster open voor uw boodschap
  • 2-slagen-kruisvouw: wordt kruiselings gevouwen
  • Kruisvouw-wikkelvouw: kruiselings gevouwen, om u in te wikkelen
  • Een folder die je niet vaak ziet: de kruisvouw-zigzagvouw
  • Wikkelvouw-kruisvouw: net als de kruisvouw-wikkelvouw, maar dan andersom
  • Zigzagvouw-kruisvouw: bijna net zo zeldzaam als zijn tweelingbroer
  • Met de trappenvouw neemt u de ‘stairway to flyer heaven’
  • Een vouw die eruit springt: de kikkervouw
  • De reclame kan verzonden worden: met de mailing-vouw