Folders met kruisvouw-wikkelvouw drukken

Om uw klanten optimaal te informeren, biedt de folder met kruis- en wikkelvouw ruimte voor veel informatie op 12 pagina's. Als stadsplattegrond of evenementenkalender, met deze folder hebben uw klanten een compact planningswonder in handen.

Serviceopties
Verzending
0
Adres 1.
Adres 2.
Adres 3.
Adres 4.
Adres 5.
Adres 6.
Adres 7.
Adres 8.

Factsheet (PDF, 100 KB)
Template (ZIP, 3 MB)

Het totale gewicht is ca. 17,0 kg.

De bestelling wordt uiterlijk op maandag 21 oktober verzonden indien vandaag besteld

Onze offerte voor u:

Prijs excl. btw120,87 EUR
plus btw (21%)25,38 EUR
Prijs incl. btw146,25 EUR

incl. verzending

Voor slechts 13,16 EUR extra ontvangt u 1250 in plaats van 1000 exemplaren.

Prijs wordt berekend

Aanbieding geldig bij bestellingen tot:
21-10-2024
De verdeling van de oplage over de afzonderlijke adressen is nog niet volledig

De kruisvouw-wikkelvouw van dichtbij bekeken.

Kruisvouw-wikkelvouw

Welkom bij “13 in één klap”. Ook vandaag stellen wij u weer een folder voor uit onze collectie: de kruisvouw-wikkelvouw. Dus let goed op, we gaan beginnen.

Folder-miniserie “Verhalen over de vouw: Hoofdstuk 2 – “Basisvouwwijzen”
In het eerste deel van onze miniserie hebben we al het fundamentele verschil tussen machinaal en handmatig vouwen uiteengezet. Mocht het alweer een beetje weggezakt zijn of heeft u er überhaupt nog niets over gehoord, dan kunt u het bij 2-slagen kruisvouw nalezen. Laten we nu eens kijken naar het verschil tussen twee elementaire vouwwijzen: de parallelvouw en de kruisvouw. Hoe deze twee eruitzien valt al uit de namen af te leiden. De moeder van alle vouwwijzen is de parallelvouw/enkele vouw. Hier lopen alle vouwen recht en gewoon parallel aan elkaar. Afhankelijk van hoe vaak er wordt gevouwen ontstaan er verschillende hoeveelheden pagina's. Een enkele vouw levert vier pagina's op, als er tweemaal gevouwen wordt, zijn het er zes, bij driemaal vouwen al acht pagina's en zo verder.

De stamboom van de parallelvouw loopt breed uit, tot de familie behoren bekende namen als de wikkel- en leporellovouw, maar ook zonderlingen als de trappenvouw en unieke vormen zoals de kikkervouw. Wat niet parallel wordt gevouwen, wordt tot kruis verwerkt. Eenmaal in de lengte en eenmaal dwars, zodat de vouwlijnen in een hoek van 90° ten opzichte van elkaar liggen, en klaar is de kruisvouw. In zijn oorspronkelijke vorm met twee vouwlijnen – de zogenaamde breuken – komt hij uit op vier pagina's. De scheiding tussen parallelle en kruisvouw is echter geen ijskoude. Gecombineerd in talrijke varianten zorgen zij voor een grote veelzijdigheid aan vouwwijzen, waarbij iedereen vindt wat hij zoekt.

De poëzie van het vouwen: De kruisvouw-wikkelvouw.

De kruisvouw behoort tot de familie van de combinatievouwen, d.w.z. het is een mengsel van parallelle vouw en kruisvouw. Het vouwen gebeurt één keer horizontaal en dan twee keer verticaal, zonder van richting te veranderen, vandaar dat het ook wel wikkelen wordt genoemd. Men vouwt niet één keer, niet twee keer, maar drie keer. Dit resulteert in een totaal van vijf plooien en aan het eind is er een folder met 12 pagina's die gevuld moeten worden. Geluid aan en play.

Er ontstaat een kruisvouw-wikkelvouw.

De kruisvouw-wikkelvouw behoort tot de familie van combinatievouwen en is dus een mix van parallelvouw en kruisvouw. Er wordt eenmaal horizontaal en vervolgens tweemaal verticaal gevouwen, en dat zonder van richting te veranderen, vandaar dat ook gesproken wordt van een wikkel. Niet eenmaal, niet tweemaal maar wel driemaal wordt er dus gevouwen. Daarbij ontstaan in totaal vijf vouwen en uiteindelijk ontstaat er een folder met 12 pagina's die gevuld kunnen worden.

Hoe groot? – Formaten
Eenmaal lang, tweemaal vierkant, driemaal rechthoek, dit zijn de formaten waaruit u bij de bestelling van uw kruisvouw-wikkelvouw kunt kiezen.

  • Formaat: A6 (105 x 148 mm)
  • Vierkant: 105 x 105 mm; 120 x 120 mm
  • Rechthoekig: 100 x 210 mm; 105 x 210 mm; 120 x 180 mm

Belangrijk om te weten: als wij spreken over “formaat”, bedoelen we altijd het eindformaat, dus het formaat in gesloten toestand. In open toestand nemen de folders natuurlijk duidelijk meer ruimte in. Als u wilt weten hoe groot uw folder in de geopende variant is, kijk dan op het factsheet voor het betreffende formaat en vouw.

Waarop? – Materialen
De kruisvouw-wikkelvouw drukken wij op dezelfde papiersoorten als de 2-slagen-kruisvouw. Kan het niet preciezer? Maar natuurlijk. Ons assortiment loopt van mc via offset tot kringlooppapier, waarbij u kunt kiezen uit papier van 80 tot 170 grams. Verder bieden wij het mc-papier in de versies “mat” of “glanzend” aan. Als u nieuwsgierig bent en meer wilt weten over de afzonderlijke papiersoorten, leest u hierover meer in het hoofdstuk “Duizend-en-een papieren” bij de folders.

Enkele woorden over drukbestanden: waarop moet worden gelet bij het samenstellen van een folder met kruisvouw-wikkelvouw?

U ontkomt niet aan enkele instructies omtrent het thema drukbestand. Wij willen namelijk niet dat u bij ontvangst van de bestelling een nare verrassing krijgt.

Aanwijzing nummer een: Houd een afloop aan van minstens 2 mm. Dat is belangrijk als uw lay-out elementen bevat die tot aan de rand lopen. Als de afloop mist, kunnen er witte randen (flitsen) ontstaan langs de randen en die vallen op onaangename wijze op.

Aanwijzing nummer twee: neem een veiligheidsmarge in acht. In de verdere verwerking wordt gesneden en gevouwen, en ondanks alle precisie kunnen daarbij afwijkingen ontstaan. Deze tolerantiezones kunt u bij het aanmaken van uw drukbestand instellen, door bij de tekst- en beeldelementen een veiligheidsmarge van ten minste 5 mm tot de rand van het eindformaat aan te houden.

Aanwijzing nummer drie: let op de juiste paginastand en volgorde. De kruisvouw-wikkelvouw heeft twaalf pagina's, maar waar liggen precies de titelpagina en de achterzijde? En welke pagina’s moeten in de template met 180° worden gedraaid, zodat bij het gedrukte product niets op zijn kop staat? De antwoorden op deze vragen zijn wederom te vinden in het factsheet van het betreffende product. Daarin staan ook enkele afbeeldingen, zodat u zich een betere voorstelling kunt maken van het geheel.

Andere familieleden van de folders.

Gewikkeld of gekruist; een- of tweemaal parallel gevouwen; trappen, kikker of mailing. De kruisvouw-wikkelvouw heeft vele zusters. Maar het hoeft natuurlijk niet altijd een kruisvouw-wikkelvouw te zijn. Ook wil men weleens iets nieuws proberen. Uw online drukkerij printworld.com zorgt voor de nodige afwisseling.