Boeken/brochures genaaid gebonden/gebrocheerd drukken

Genaaid gebonden brochures/boeken. De Rolls-Royce onder de bindingen in termen van duurzaamheid, kwaliteit en uitstraling. Of het nu gaat om een brochure, productcatalogus of boek, op A4, A5 of vrij formaat: zorg voor een blijvende uitstraling, want de eerste indruk telt en die is bijzonder goed met dit type binding.

Genaaid gebonden brochures


Genaaid gebonden boeken/brochures laten drukken: profiteer van een hoogwaardige eersteklas uitstraling.

De meest luxueuze brochure die wij u kunnen aanbieden op het gebied van industrieel drukwerk. Wat u ook wilt communiceren, het solide karakter van dit type brochure zorgt voor een professioneel uiterlijk. Vooral veeleisende klanten zullen deze presentatievorm zeer waarderen. Waar wacht u nog op? Bestel uw genaaid gebonden boekjes of brochures heel eenvoudig vanaf uw werkplek. Printworld.com, uw betrouwbare online drukkerij, produceert deze voor u voor een scherpe prijs en in de allerbeste kwaliteit.

Wij bieden genaaid gebonden boeken aan in twee varianten: u kunt kiezen uit de flexibele brochure met softcover omslag of de robuuste brochure met klassieke hardcover omslag. Alle producten worden uiteraard vervaardigd in topkwaliteit en kunnen binnen zeer korte tijd worden geleverd.


Een aangename leeservaring: wat maakt genaaid gebonden brochures zo bijzonder?

Brochure genaaid gebonden
Stijlvol en duurzaam: hét kenmerk van genaaid gebonden drukwerk.

Genaaid brocheren is de meest luxe afwerking voor boeken en brochures. Anders dan bij gelijmd binden, waarbij de rug van de gevouwen katern eerst wordt ruwgefreesd en vervolgens aan elkaar gelijmd, samen met de omslag, worden de katernen van genaaid gebonden brochures ook nog aan elkaar genaaid met boekbindgaren. Het boekblok is hierbij opgebouwd uit gevouwen katernen die met speciaal garen aan elkaar worden genaaid. Vervolgens wordt iedere laag nog eens genaaid en aan de rug gelijmd.

Dankzij de garenbinding zijn genaaid gebonden boeken en brochures zeer solide en hebben ze een lange levensduur. Door de manier van afwerken breekt de lijm niet, zodat er geen pagina's losraken. Verder kunnen de pagina's ver worden opengeslagen, zonder dat deze vanzelf weer dichtgaan.

Mag de uitvoering ook wat eenvoudiger zijn, dan kunt u bij ons ook gelijmd gebonden brochures of geniete brochures laten drukken. Even kijken kan sowieso geen kwaad.


Voorste schutblad, achterste schutblad, kapitaalband en leeslint.

Als u een brochure of boek laat drukken, krijgt u mogelijk te maken met enkele vaktermen. Wat betekenen deze eigenlijk? We vertellen er graag iets meer over.

Stabiliteit door schutblad voor en achter
Het voorste en achterste schutblad geven uw brochure stevigheid en beschermen deze tegen vuil.

Voorste en achterste schutblad
Het voorste en achterste schutblad worden vastgelijmd aan de omslag en het boekblok. Zoals de naam doet vermoeden komt het voorste schutblad voor in het boek en het achterste achterin. Het voorste en achterste schutblad bestaan elk uit een in het midden gevouwen vel, dus het boekblok wordt zowel voor als achter voorzien van twee extra bladen. Het buitenste deel van het schutblad wordt aan de binnenzijde van de omslag vastgelijmd; het andere deel van het schutblad beschermt de eerste pagina van het boekblok tegen vuil en stof.

De kapitaalbandjes
De kapitaalbandjes – de kleine beschermers.

Kapitaalband
Het kapitaalbandje, ook wel boekbindersband, is een klein gekleurd bandje, dat aan de boven- en onderkant van de rug is aangebracht. Het kapitaalband verbergt bij hardcover brochures de lege ruimte tussen de rug en het boekblok. Daardoor krijgt het boek een extra stijlvolle uitstraling en is het minder gevoelig voor beschadigingen en vuil.

Leeslint
Altijd de juiste bladzijde terugvinden met een leeslint.

Leeslint
Het leeslint is een bandje van textiel, dat aan de kop van het boekblok is bevestigd en tussen de pagina's kan worden gelegd als bladwijzer. Het steekt meestal iets buiten de onderrand uit en kan worden gebruikt als markering of oriëntatiehulpmiddel. Zo vindt u altijd meteen de juiste pagina terug!


In welke uitvoeringen (materialen, formaten) kan ik genaaid gebonden brochures bestellen?

Genaaid gebonden brochures kunnen voor uiteenlopende doeleinden worden gebruikt. Bereik precies het juiste effect met uw reclame en maak altijd een perfect product met onze ruime keus aan formaten en materialen.

Softcover brochures en hardcover brochures kunnen worden besteld in de formaten A5 en A4. Natuurlijk kunt u ook een eigen formaat kiezen voor het ontwerp van uw brochure. De mogelijkheden zijn bijna oneindig.

Uw product wordt gedrukt op 115 tot 170 grams mc-papier. U kunt ook kiezen voor 100 grams offsetpapier. De softcover omslag is gemaakt van 280-grams mc-papier; hardcover omslagen, die ook nog eens zijn versterkt met 2 mm grijs karton, zijn gemaakt van 135-grams papier.

Heeft u vragen over de configuratie van uw individuele product? Neem contact met ons op. Onze klantenservice helpt u graag met tips en antwoorden op technische vragen – ook telefonisch.


Waar moet ik op letten bij het bestellen van softcover brochures of hardcover brochures?

Bij de productie van genaaid gebonden drukwerk is een aantal dingen van belang. Let tijdens de ontwerpfase op het juiste formaat, de veiligheidsmarges en de afloop die moeten worden aangehouden. Afbeeldingen, logo's en teksten mogen niet te dicht bij de rand worden geplaatst en er moet een afloop van 2 mm worden aangehouden.

Genaaid gebonden boeken kunnen zowel met weinig pagina's, vanaf 48 blz. (+ 4 pagina's omslag) als met wel 600 pagina's (+ 4 pagina's omslag) worden geproduceerd. Houd er daarbij rekening mee, dat het aantal pagina's altijd door 4 moet kunnen worden gedeeld. Zorg ervoor dat de pagina's op de juiste volgorde staan. Alleen zo kunnen wij garanderen dat het resultaat overeenkomtmet uw verwachtingen. Zie onze druksjablonen en factsheets voor meer instructies en informatie voor de vormgeving.


Een overzicht van andere brochures die u bij ons kunt bestellen.

Er is veel variatie in de brochurewereld. Afhankelijk van de inhoud, de toepassing en het aantal pagina's is er de keuze uit verschillende bindwijzen. Behalve genaaid gebonden drukwerk kunt u bij ons ook geniete en gelijmde brochures bestellen.

Geniete brochures

U kunt al geniete brochures bestellen vanaf 8 pagina's (4 pagina's inhoud en 4 pagina's omslag). Deze bindwijze wordt onder andere aanbevolen voor productbrochures, brochures met foto's, informatiebrochures, verenigingsbladen en kleinere tijdschriften.

Gelijmde brochures

U kunt bij printworld.com al gelijmd gebonden brochures bestellen en laten drukken vanaf 52 pagina's (48 pagina's inhoud en 4 pagina's omslag). Voor een extra grote flexibiliteit en een lange levensduur gebruiken wij uitsluitend PUR-lijm in onze productieprocessen. PUR-lijm wordt ook bij voorkeur gebruikt voor catalogi, magazines, jaarverslagen en brochures met foto's.