Geniete brochures drukken

Met printworld.com heeft u zeker een goede draad met brochures. Of het nu klassiek in de rug geniet of met oognietjes voor archivering wordt gebonden, wij zorgen voor een stabiele en houdbare binding.

Brochures geniet


Geniete brochures laten drukken: Een nietje komt zelden alleen.

Brochures en tijdschriften zijn het perfecte medium om specifieke doelgroepen gericht van informatie te voorzien. Laat uw creativiteit de vrije loop en ontwikkel een concept dat perfect is afgestemd voor het bedrukken van geniete brochures. Wij, uw online drukkerij, bieden uiteenlopende druk- en afwerkmogelijkheden voor uw brochures. Of u nu een vierkant of een klassiek formaat wilt, met eenvoudige nietjes of oognietjes, met of zonder omslag: wij kunnen de juiste geniete brochure voor elk doel maken. Altijd in beeld bij uw klanten: Met een klantenmagazine, verenigingsblad, proefschrift, jaarverslag, gebruiksaanwijzing of promotiebrochure van uw bedrijf – de toepassingen zijn eindeloos. Meer weten? Hieronder enkele interessante feiten over een geniete brochure.


Want op binding komt het aan – met uw klanten én in uw brochure!

Niet alleen bij menselijke relaties is het verbindende element van belang. Ook bij de afwerking van brochures wordt gebruikgemaakt van een bindende factor, die bijna net zo nietig is als de naam laat vermoeden, maar o zo belangrijk is. Als u een geniete brochure wilt laten drukken, krijgt u te maken met enkele vaktermen. Hieronder vertellen we er meer over.

Geniete brochure
Een brochure. Geniet, niet gelijmd.

Geniet gebrocheerd

De geniete binding, algemeen bekend als geniet gebrocheerd binden, is een zeer eenvoudige methode om de pagina's van een bedrukte brochure met elkaar te verbinden. Deze bindwijze zorgt ervoor dat het drukken van een brochure een stuk voordeliger is dan andere bindmethoden. De gevouwen bladen worden van buiten naar binnen aan elkaar gehecht met nietjes, net als bij een nietmachine.

Oognietjes brochure
Een ring om ze voor altijd te binden ...

Oognieten

Net als bij gewone geniete brochures worden de pagina's bij brochures met oognieten verbonden d.m.v. nietjes. Alleen deze nietjes zijn net iets anders. Ze hebben een boogje, of ook wel een oog genoemd en dienen voor archiveringsdoeleinden. De gedrukte brochures kunnen hiermee worden opgeborgen in een ringband of ordner.

Brochure met verplaatsing 3 zijden cut
Hoe hoger het aantal pagina's en het aantal grammages, hoe meer de pagina's naar buiten worden geduwd. De voorkantafwerking verkort de uitstekende pagina's.

Kruipen van pagina's

Tijdens de afwerking van uw brochures worden de afzonderlijke drukvellen vergaard, gehecht en ten slotte op het gewenste eindformaat gesneden. De binnenste pagina's worden daarbij verder naar buiten verdrongen ('kruipen’), zodat de pagina's trapvormig naar buiten steken. Hoe meer pagina's de brochure heeft en hoe groter het gramsgewicht, hoe duidelijker dit effect optreedt. Bij het schoonsnijden wordt er voor gezorgd dat het binnenwerk niet buiten de omslag uitsteekt nadat de brochure afgewerkt is. De binnenste pagina's worden daarbij relatief meer afgesneden.

Uiteraard houden wij bij de montage van uw brochure hier al rekening mee en worden de binnenste pagina's met een berekende factor wat verplaatst om het kruipen te compenseren.

Ons advies: plaats geen belangrijke elementen te dicht bij de pagina randen. Alleen zo kan worden gegarandeerd dat belangrijke ontwerpelementen niet gedeeltelijk of geheel worden weggesneden.


Omvang en gevoel: een kwestie van materiaal.

Geniete brochures zijn veelzijdig inzetbaar. De vormgeving wordt daarbij in belangrijke mate bepaald door het formaat, de boodschap en de doelgroep. Welk papier gebruikt moet worden, en vooral ook het gramsgewicht, heeft ook invloed op het ontwerpproces. Bij een geniete brochure met minder pagina's kan eerder worden gekozen voor wat zwaarder papier dan bij brochures met een groter aantal pagina's. Wij bieden een ruime keus aan formaten en papiersoorten aan, zodat uw klanten altijd het gewenste resultaat in handen krijgen.

Formaat
Naast de klassieke formaten A6 en A4 bieden wij vele tussenformaten aan. En wilt u een keer wat meer ruimte voor uw eigen vormgeving, dan kunt u ook brochures in een vrij formaat specificeren.

Materiaalgevoel
Het gevoel van het materiaal mag niet onderschat worden. De textuur en zwaarte van het papier spelen ongemerkt een belangrijke rol bij het overbrengen van uw boodschap. Ook hier moet dus al bij de ontwerpfase over worden nagedacht. Want één ding is zeker: als het papier van een gedrukte brochure goed aanvoelt, laat uw merk ook een goede indruk achter.

Materiaal
Het gebruiksdoel bepaalt het papier. Bij imagebrochures, klantenmagazines, proefschriften of gebruiksaanwijzingen bepaalt het eindproduct in belangrijke mate de papierkeuze. Imagebrochures hebben een representatief karakter, wat je ook terug moet zien in het gekozen papier: mat of glanzend gestreken papiersoorten met een gramsgewicht vanaf 135 zijn hiervoor ideaal. Wilt u een gebruiksaanwijzing laten drukken? Deze wordt gewoonlijk niet zo vaak ter hand genomen, dus hiervoor kan prima 80 grams offsetpapier worden gebruikt. Met behulp van onze productconfigurator kunt u de verschillende combinatiemogelijkheden uitproberen. Kies het formaat, de bindwijze en het papiergewicht en controleer het maximale aantal pagina's waarmee wij uw product kunnen maken. Heeft u vragen over de configuratie van uw individuele product? Bel onze klantenservice voor assistentie en advies. We helpen u graag!


Blaffende honden bijten wel: uw geniete brochure wordt beschermd door een omslag.

Deze beschermt niet alleen de inhoud, maar verbetert ook de kwaliteit en stevigheid. Bij printworld.com – uw online drukkerij – kunt u omslagen in drie uitvoeringen bestellen. De bekendste en meest gebruikte is de klassieke omslag met 4 pagina's. Maar in sommige gevallen is het zinvol om een omslag van 6 of 8 pagina's te hebben. De omslag krijgt dan één of twee flappen. Zo krijgt u extra pagina's, met ruimte voor creativiteit en breed opgezette vormgevingselementen als infographics, foto's, prijslijsten of reclameboodschappen. Bij de afwerking worden deze extra omslagpagina's naar binnen gevouwen. Net als bij een folder kan hiermee een spanningsboog worden gecreëerd, die de lezer prikkelt om verder te lezen. Het is ook een manier om de belangrijkste informatie snel toegankelijk te maken voor de klant of ontvanger. Bijvoorbeeld bij prijslijsten, een korte productbeschrijving, contactgegevens of uw eigen portfolio: een slimme manier om informatie snel tastbaar te maken voor de klant.

Tip: combineer dezelfde papiersoorten met elkaar, dus mat met mat en glanzend met glanzend. Dit geeft een professioneel uiterlijk.

Geniete brochures en magazines: alle uitvoeringen in één oogopslag.

Brochure zonder omslag
Soms is een omslag helemaal niet nodig, bijvoorbeeld bij reclame-folders

Brochure zonder aparte omslag (selfcover) is geschikt voor eenvoudige publicaties, meestal met een informatief karakter. Bijvoorbeeld gebruiksaanwijzingen, reclame brochures, officiële rapporten of verenigingsbladen.

Brochure met 4-zijdige omslag
Hij beschermt de inhoud - de omslag van 4 pagina's.

Brochure met een omslag van 4 pagina's zie je vaak bij vakbladen en klantentijdschriften. Door het grotere gramsgewicht geeft de omslag het tijdschrift een meer kwalitatieve uitstraling. Verder zijn de omslagpagina's 2, 3 en 4 populair als ruimte voor betaalde advertenties.

Brochure met 6 zijden omslag
En als dat niet genoeg is biedt de omslag van 6 pagina's meer ruimte.

Brochure met omslag van 6 pagina's: de flap kan zowel voor als achter worden aangebracht. De omslag van 6 pagina's is perfect voor jaarverslagen, om organigrammen, grote statistieken of grafieken af te drukken, of voor verkoopbrochures, met bijvoorbeeld een uitklapbare prijslijst.

Brochure met 8-zijdige omslag
Alle ruimte voor creativiteit: de omslag van 8 pagina's.

Brochure met een omslag van 8 pagina's, met een flap voor én achter, zijn zeer geschikt voor stijlvolle brochures met mooie fotografische beelden waarbij het esthetische aspect op de eerste plaats komt. Laat mooie grote foto's spreken voor uw onderneming. Less is more! Of benut deze ruimte met bijvoorbeeld een tijdlijn van de ondernemingsgeschiedenis of een presentatie van het team.


Van PDF naar gereed product: hoe wordt een geniete brochure eigenlijk gemaakt?

Industriële verzameldruk maakt een snelle en voordelige productie van drukvellen mogelijk. Maar alleen door een professionele afwerking ontstaat er een goede geniete brochure.

Welk traject legt uw drukbestand af tot het een afgewerkte brochure is?

Hier vindt u het antwoord op deze vraag. Het begint met de aanlevering van uw drukklare PDF. Tijdens het bestelproces ondergaat het bestand een geautomatiseerde bestandscontrole. Zo worden bijzonderheden die druk- of afwerkingsfouten kunnen veroorzaken meteen opgemerkt en aan u teruggekoppeld.

Als het bestand in orde is en u het heeft vrijgegeven, volgt de montage van de pagina's voor op de drukvellen. De afzonderlijke pagina's van uw brochure worden hierbij gemonteerd tot dubbele pagina's, die later in de juiste volgorde geniet kunnen worden. De dubbele pagina's worden zo op de drukvellen geplaatst, dat ze bij de afwerking in de juiste volgorde kunnen worden vergaard.

Vervolgens worden de drukplaten belicht en dan kan het drukken beginnen. De kleuren komen nu eindelijk echt op het papier en het beeld wordt zichtbaar. Nadat alle drukvellen zijn geproduceerd, worden deze voorgesneden, gevouwen en verdeeld over de feeder van de verzamelhechter, een machine die speciaal gemaakt is voor de afwerking van drukwerk. De feeder is hierbij een verzameling van meerdere bewerkingsstations die zorgen voor de toevoer en het sorteren van de gevouwen vellen.

Tijdens de afwerking worden de gemonteerde en voorgevouwen drukvellen vergaard, gehecht met nietjes en ten slotte ‘schoongesneden’ op het gewenste eindformaat.


Goed drukbestand, goed product.

Het is ons doel om u te voorzien van geniete brochures van de allerbeste kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat het druk- en daarmee ook het eindresultaat overeenkomt met wat u voor ogen heeft, hebben wij uw hulp nodig. Wij kunnen uw product alleen in de gewenste kwaliteit leveren, als uw drukbestanden op de juiste manier zijn gemaakt en overeenkomen met het bestelde product. Raadpleeg voor de definitieve export van uw drukbestand en vóór het voltooien van de bestelling, altijd ons factsheet met productspecificaties. Op deze manier kunnen eventuele problemen vooraf worden voorkomen. Om u zo goed mogelijk te ondersteunen, volg de instructies in het controlerapport na het uploaden van het drukbestand.

Geniete brochure drukken; altijd in het juiste formaat. Tijdens het bestelproces controleren wij onder andere of uw drukbestand het juiste paginaformaat heeft. Doorslaggevend is hier uitsluitend de 'trimbox' (het kader van het eindformaat). De grootte van de afloop kunt u vrij definiëren, maar deze moet wel ten minste 3 mm buiten het eindformaat liggen.

Verder raden wij aan om voor tekst en afbeeldingen een veiligheidsmarge tot de paginarand van ten minste 5 mm aan te houden. Waarom allemaal? Zo voorkomt u dat delen van uw lay-out tijdens de afwerking ten prooi vallen aan productietoleranties, bijvoorbeeld bij het vouwen of snijden.

Meer instructies en tips voor het ontwerp van uw product en de drukbestanden, vindt u op het factsheet en in de FAQ’s.