Briefpapier drukken

Briefpapier - Basisbenodigdheden voor de kantoorprinter. Reclamebureau, vakman, autoriteit of vereniging: Als het gaat om de basis van zakelijk briefpapier, dan mag briefpapier natuurlijk niet ontbreken. Als communicatiemiddel tussen u en uw klanten is het onmisbaar en een dagelijkse metgezel op kantoor. Of het nu gaat om een factuur, een offerte of een informatiebrief: Er zijn veel redenen voor een brief.

Briefpapier


Briefpapier drukken: de eerste indruk telt.

In de zakenwereld kun je er niet om heen: briefpapier. Als eerste contactmoment, mailing, offerte of factuur, briefpapier gaat door vele handen. Juist daarom is vooral de eerste indruk zo ontzettend belangrijk. Of het nu gaat om briefpapier of visitekaartjes, met een uniforme huisstijl zorgt u voor een professionele uitstraling, die zeker gewaardeerd wordt door uw klanten.

Wilt u briefpapier laten drukken? Als uw online drukkerij verzorgen wij dit ook graag voor u. Naast de gestandaardiseerde richtlijnen voor het zakelijke briefpapier, is het ontwerp van een aantrekkelijk lay-out helemaal aan u. Om u bij de keuze van de kleuren zoveel mogelijk vrijheid te geven, bieden wij als online drukkerij u de mogelijkheid voor full colour briefpapier of briefpapier met PMS-kleuren.


Briefpapier bedrukken: waarin onderscheidt zich zakelijk briefpapier?

Briefpapier en bureau
Met individueel bedrukt briefpapier inspireert u uw klanten gegarandeerd.

Ook in het tijdperk van toenemende digitalisering hoort de analoge bedrijfscorrespondentie nog net als vroeger tot de dagelijkse routine. Offertes, facturen, aanvragen, brieven, om er maar een paar te noemen, ze worden nog steeds traditioneel per post verzonden op enkel- of dubbelzijdig bedrukt briefpapier.

Naast de inhoud moet ook het uiterlijk van een brief kloppen. Zo kan een professioneel en passend ontwerp bijdragen tot het falen of slagen van een zakelijke onderneming. Daarom is het zo belangrijk om niet zomaar papier te bedrukken, maar ook te letten op hoe het eruit moet zien en op datgene, wat u met uw bedrijfspapier wilt uitstralen.

Bij het briefpapier maken vormt u met goed geplaatste bedrijfsgegevens als het logo, adres, telefoonnummer en e-mailadres een reclamebord voor uw bedrijf en legt daarmee de basis voor een uniforme huisstijl, net zoals uw persoonlijke visitekaartjes. Laat uw briefpapier bedrukken, traditioneel in full colour of met PMS-kleuren. Met de juiste kleurkeuze straalt het de emoties uit die uw bedrijf naar de buitenwereld wil overbrengen.

Briefpapier laten drukken en extra punten scoren: verstuur uw zakelijke correspondentie in bijpassende enveloppen. Daarmee trekt u bij de brievenbus al de aandacht van uw klant.


Briefpapier bestellen: Full colour of met PMS-kleuren?

Steunkleur
Met steunkleuren heeft u uw huisstijl geheel zelf in de hand.

Wilt u er zeker van zijn, dat uw drukwerk 100% te reproduceren is? Kunt u via de CMYK-kleuren niet exact de kleur weergeven die u zoekt? Kies voor het drukken van briefpapier met steunkleuren (PMS-kleuren).

Door hun vaststaande receptuur zien HKS- en PMS-kleuren er overal op de wereld, onder dezelfde omstandigheden, altijd hetzelfde uit. Daarom zijn ze bijzonder geschikt voor bedrijven, die hun corporate identity met een zeer specifieke kleur definiëren. Een goed voorbeeld daarvan is het beroemde oranje van ING.

Bekijk in onze webshop de ruime keuzes aan drukwerk met steunkleuren.


Op welk materiaal en in welke formaten kan ik zakelijk briefpapier drukken?

Materiaal briefpapier
Afhankelijk van de eisen kunt u briefpapier laten drukken in verschillende grams gewichten. Full colour briefpapier drukken wij voor u op 80 tot 120 grams papier, voor de druk met steunkleuren is er 80 en 90 grams papier beschikbaar. Hierbij kunt u kiezen tussen offset, laser preprint en kringlooppapier. Als u dubbelzijdig briefpapier wilt bedrukken, adviseren wij om papier vanaf 90 gram te gebruiken.

CMYK/Full Colour: Offset in 80, 90, 120 grams; Laser preprint in 80 en 90 grams; Kringlooppapier in 80 grams
Steunkleur: Offset in 80 en 90 grams; Laser preprint in 80 grams, 90 grams; Kringlooppapier in 80 grams

Formaat briefpapier
Bij ons kunt u briefpapier kopen in zowel A5 (alleen full colour) als ook A4.

Full colour briefpapier drukken is al vanaf een kleine oplage van 50 tot maximaal 300.000 stuks mogelijk. Briefpapier drukken met steunkleur kan vanaf 500 tot 100.000 exemplaren. Voor meer orde op kantoor kunt u uw briefpapier laten drukken en daarnaast uitbreiden met een 2- of 4-voudige perforatie voor het opbergmechaniek.


Briefpapier ontwerpen: Productspecificaties bij het briefpapier drukken.

Om ervoor te zorgen dat het eindresultaat er precies zo uitziet als u het in gedachten heeft, is het belangrijk dat u de instructies opvolgt in ons factsheet of template. Bij voorkeur zorgt u altijd voor een afloop van 2 mm bij de onderdelen die tot de rand van het briefpapier lopen. Voor alle belangrijke inhoud zoals tekst, logo's en afbeeldingen dient daarnaast een veiligheidsmarge van 5 mm tot de rand te worden aangehouden. Bij briefpapier met perforatie dient dit zelfs 20 mm te zijn. Zo vallen ze niet ten prooi aan eventuele productietoleranties.

Bij vragen over het maken van een foutloos drukbestand helpen wij u graag verder. Neem gerust contact met ons op. De belangrijkste feiten hebben wij voor u in de FAQ’s over het aanleveren van drukwerk verzameld.

Een tip voor iedereen die begaan is met het milieu. Maak van de gelegenheid gebruik en laat uw briefpapier drukken op een milieubewuste wijze. Daarmee steunt u dan direct het project bosbescherming in Pará in noordoost-Brazilië. Op onze website vindt u uitgebreide informatie over het klimaatneutraal drukken.