Bierviltjes drukken

Om neer te zetten, onder te leggen of voor ouderwetse kroegspelletjes: Bierviltjes zijn perfecte reclamedragers die niet mogen ontbreken in de horeca. Laat uw merk zien op plaatsen waar mensen in ontspannen gezelschap samenkomen en samen plezier maken. Bij printworld.com vindt u de juiste onderzetter voor elke gelegenheid.

Bierviltjes


De stevige klassieker onder de onderzetters: we gaan bierviltjes bedrukken!

Wij verzorgen ook graag de druk van uw onderzetters en bierviltjes. Bij uw online drukkerij printworld.com kunt u hoge kwaliteit bierviltjes al in kleine oplage online bestellen tegen een voordelige prijs.


Voor het drukken van het bierviltje hebben wij voor u enkele feiten op een rijtje gezet.


Bierviltjes drukken

Waarom we tegenwoordig bierviltjes drukken en geen bieronderzetters?

Heeft u zich weleens afgevraagd waarom het bierviltje (in het Duits: Bierdeckel) eigenlijk geen bieronderzetter heet? Terwijl wij uw bierviltjes drukken, kunt u hier een kort verhaal lezen over hoe het 'Bierdeckel' de onderzetter werd.

Lang geleden was het gebruikelijk om de bierpul met een rijk versierd tinnen deksel te beschermen tegen vliegen en ander ongedierte. Omdat burgers in de armere sociale klassen zich zo’n deksel niet konden permitteren, moesten zij iets anders bedenken. Dus namen zij dennentakken, zaagden deze in schijven en bedekten zo hun bierpul.

In de loop der tijd werd het productieproces verder verfijnd en tegen het einde van de 19e eeuw ontdekte iemand in Saksen de voorloper van het huidige 'deksel', dat uit papierbrij werd gemaakt. Vanaf dat moment begon het deksel zich langzaam te verplaatsen naar onder het glas. In het Duits heeft het de oorspronkelijke naam "Bierdeckel" behouden, wat in het Nederlands vertaald wordt als bierdeksel.

Tegenwoordig is het bierviltje vooral perfect promotiemateriaal voor uw bedrijf. Bedrukt met het logo van uw bedrijf, belangrijke reclameboodschappen of acties trekt het de aandacht van de klant op een moment dat deze ontspant en in goed gezelschap geniet van een biertje en daardoor ontvankelijker is voor input. Als het bierviltje dan ook nog mooi uitgevoerd is, valt het zeker op. Het wordt onderwerp van gesprek of zorgt er in het beste geval voor dat de bierdrinker op basis van de reclame op het viltje kiest voor een product van uw bedrijf.

Bierviltjes laten bedrukken: welke verschillende soorten bierviltjes kunnen besteld worden?

Bij ons kunt u kiezen uit drie verschillende uitvoeringen bierviltjes en deze naar wens 4/0 (enkelzijdig, full colour) of 4/4 (dubbelzijdig, full colour) laten bedrukken in hoge kwaliteit. U kunt kiezen uit de volgende uitvoeringen:

In welke oplage kunnen bierviltjes worden besteld?

Afhankelijk van de uitvoering van het viltje, kunnen bierviltjes in verschillende oplagen worden besteld:

Als materiaal voor uw onderzetter wordt wit bierviltkarton met een dikte van 1,4 mm gebruikt. Het sterke karton valt vooral op door een hoog absorberend vermogen, te danken aan zijn ongestreken oppervlak. Het materiaal, dat ook wel biervilt of bierviltkarton wordt genoemd, wordt daarnaast gekenmerkt door een hoog volume met een zeer laag gewicht.

Bierviltjes bedrukken: voordelig maar ook klimaatneutraal!

Duurzaam ondernemen wordt steeds meer een prioriteit voor ondernemers en consumenten. Als online drukkerij bieden wij u de mogelijkheid uw bierviltjes niet alleen voordelig, maar ook klimaatneutraal te drukken. Daarmee levert u een actieve bijdrage aan de vermindering van schadelijke broeikasgassen en steunt u tegelijkertijd internationaal erkende klimaatbeschermingsprojecten. Het klimaatbeschermingsproject waarmee wij de CO2-uitstoot compenseren die ontstaat bij het bedrukken van de bierviltjes, is het project bosbescherming in Pará in Noordoost-Brazilië. Bij de monding van de Amazone beschermt het project Ecomapuá een gebied met een oppervlakte van 90.000 hectare tegen ontbossing. Dit project verbetert bovendien de levensomstandigheden van 94 families in een van de armste regio's van Brazilië.

Klimaatneutraal drukken is een belangrijk fundament van onze webshop. Wij worden er blij van als ook u kiest voor dit proces en uw bierviltjes klimaatneutraal laat drukken.

Lees meer over klimaatneutraal drukken!

Bierviltjes ontwerpen.

U kunt uw onderzetters met uw eigen ontwerp laten bedrukken. Of u nu een foto-onderzetter wilt maken of een eigen ontwerp heeft. Upload het pdf-bestand, de rest doen wij!

Om ervoor te zorgen dat de bierviltjes er precies zo uit komen te zien als u in gedachten heeft, is het belangrijk dat u de instructies opvolgt in ons factsheet bij de geselecteerde bierviltjes. Bij voorkeur zorgt u voor een afloop van 2 mm bij de onderdelen die tot de rand van uw bierviltje lopen. Daarnaast dient voor alle belangrijke inhoud zoals tekst, logo's en afbeeldingen een veiligheidsmarge van 3 mm tot de rand te worden aangehouden, om niet ten prooi te vallen aan eventuele productietoleranties.

Antwoorden op andere vragen over de juiste vormgeving van het drukbestand kunt u vinden in de FAQ’s over het aanleveren van drukbestanden.